De Pindakaas Clubs Blog

High-Protein overnight Oats

Deze heerlijke High Protein overnight Oats wordt een nacht lang in de koelkast bewaard, waardoor ze extra dik en romig worden. De combinatie van havermout en eiwitten zorgt voor een vullende en voedzame start van je dag. Met de rijke smaak van pindakaas en de zoetheid van honing of ahornsiroop, is deze havermout perfect aan te passen met toppings zoals vers fruit, noten of granola. Een snelle, gemakkelijk te maken traktatie die je energiek en verzagigd houdt!

Kooktijd

15 min

Ingrediënten:

  • 1/2 kopje havermout

  • 1 kopje melk (of plantaardige melk)

  • 1/2 kopje Griekse yogurt (of plantaardige yogurt)

  • 2 eetlepels pindakaas (je kunt je favoriete smaak gebruiken)

  • 1 eetlepel chiazaad (optioneel, voor extra eiwitten en vezels)

  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, voor zoetheid)

  • 1/2 theelepel vanille-extract

  • Snufje zout

  • Toppings: plakjes banaan, bessen, noten of granola (optioneel)

Instructies:

  1. Combineer Ingrediënten:

    Meng in een pot of kom de havermout, melk, Griekse yoghurt, pindakaas, chiazaad (indien gebruikt), honing of ahornsiroop (indien gewenst), vanille-extract en een snufje zout.

  2. Goed Roeren:

    Roer alles goed door totdat het goed gemengd is en de pindakaas gelijkmatig verdeeld is.

  3. Laat het Koelen:

    Dek de pot of kom af en zet deze in de koelkast voor een nacht (of minimaal 4-6 uur) zodat de havermout kan weken en zachter wordt.

  4. Voeg Toppings Toe:

    Roer de havermout goed door in de ochtend. Als het mengsel te dik is, voeg dan een scheutje melk toe om de gewenste consistentie te bereiken. Top met je favoriete toppings zoals plakjes banaan, bessen, noten of granola.

  5. Geniet:

    Geniet van je high-protein overnight peanut butter oats als een snel en voedzaam ontbijt!

Aanbevolen Pindakaas