De Pindakaas Clubs Blog
Pindakaaskoekjes met Karamel Zeezout Pindakaas
Trakteer jezelf op deze heerlijke Pindakaaskoekjes met Karamel Zeezout Pindakaas! Ze zijn zacht, chewy en perfect in balans met de zoete en zoute smaken. Ideaal als een smakelijke snack of traktatie bij je thee of koffie. Je kunt ze niet weerstaan!

Kooktijd
25-30 min

Ingrediënten:
1 kopje Karamel Zeezout Pindakaas
1/2 kopje lichtbruine suiker (aangestampt)
1/4 kopje kristalsuiker
1/2 kopje boter (verzacht)
1 groot ei
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 1/2 kopje all-purpose bloem
Instructies:
Verwarm de Oven Voor:
Verwarm je oven voor op 350°F (175°C).
Meng de Nat Ingrediënten:
In een grote mengkom, klop de verzachte boter, Karamel Zeezout Pindakaas, lichtbruine suiker en kristalsuiker samen tot het mengsel glad en romig is.
Voeg Ei en Vanille Toe:
Klop het ei en het vanille-extract erdoor totdat het volledig is opgenomen.
Combineer de Droge Ingrediënten:
In een andere kom, klop de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer totdat het net gemengd is.
Vorm de Koekjes:
Schep eetlepelgrote balletjes van het deeg en plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk elke bal iets plat met een vork om een kruispatroon te creëren.
Bak:
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn. Het midden kan iets zacht lijken, maar het zal harder worden als het afkoelt.
Afkoelen en Genieten:
Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.